Kansanedustaja Arto Satosen tekemä lakialoite pikalainojen markkinointikiellosta on herättänyt runsasta keskustelua eduskunnassa. Jopa 121 kansanedustajaa on allekirjoittanut vakuudettomien kulutusluottojen markkinointikieltoa puoltavan aloitteen. Aloitteen takana on ajatus estää pikalainojen “heräteottaminen” turhiin hankintoihin ja nän ehkäistä suomalaisten ylivelkaantumista.

Eduskuntasalin lisäksi keskustelu aiheesta on käynyt kiivaana myös internetissä. Twitterin trendaavimpina aihetunnisteina onkin ollut pikalaina ja pikalainalaki. Ennen kaikkea närää on aiheuttanut nykyisen yhteiskunnan holhousmentaliteetti, missä vapaalle ajattelulle ei anneta sijaa. Myös lakialoitteen puolestapuhujia on löytynyt runsaasti. Velkakierteestä selvinneet ovat lakialoitteen puolella, kun taas raha-asioitaan säntillisemmin hoitaneet liputtavat velanoton vapauden puolesta.

twitter-pikalaina

Kaiken kaikkiaan on hienoa nähdä miten kansa jalkautuu politiikan pariin Twitterin avulla. Pieni kynnys tarttua asioihin luo tärkeää julkista keskustelua eri aiheista. Tällä kertaa polttavana puheenaiheena on kulutusluotot ja velkaantuminen, huomenna se voi olla jo jotain aivan muuta.