Metsästyskäyttöön suunnitellut riistakamerat ovat saaneet viimevuosina myös paljon muita käyttötarkoituksia. Riistan seuraamiseen kehitetyt akkukäyttöiset, liiketunnistimilla varustetut kamerat ovat yleistyneet myös luontokuvaajien keskuudessa. Aiemmin riistakameroiden muuta käyttöä rajasi niiden heikohko kuvanlaatu, mutta nykyään kamerat on varustettu jopa HD-tason kuvakennoilla. Kuvanlaadun parantuminen on mahdollistanut sen, että lähettävä riistakamera taipuu moniin uusiin käyttötarkoituksiin, kuten luontokuvaus ja valvontakamerakäyttö. GSM-liittymällä varustettujen riistakameroiden hinnat ovat laskeneet lähivuosina huimaa vauhtia. Hyvälaatuisen kameran voi saada tarjouksesta, jopa alle 200 eurolla!

Lähettävä riistakamera soveltuu luontokuvaukseen ja valvontakameraksi

Paremmat riistakamerat on varustettu SIM-kortti paikalla ja ne lähettävät ottamansa kuvat automaattisesti kameran omistajalle, joko puhelimeen tai sähköpostiin. Lähettävä riistakamera onkin oiva apuri ahkeralle luontokuvaajalle. Kun tietokoneelle asennetaan pieni apuohjelmisto (esim auto push Twitter feed), voidaan lähettävän riistakameran ottamat kuvat siirtää automaattisesti Twitter tilille. Tämä toiminto tekee Twitter fiidistä kädenkäänteessä automaattisesti päivittyvän luontodokumentin.

Riistakameraa valittaessa kannattaa siis vain pitää huoli, että kamerasta löytyy SIM-kortti paikka jolloin kamera on ns. “lähettävä” eikä passiivinen. Ohjelmisto toimii minkä tahansa riistakameran kanssa, joten mallilla ei ole väliä. Kuvakennoksi kannattaa valita HD-tasoinen kamera, jotta luontokuvat ovat hyvälaatuisia. Myös pimeäkuvausominaisuuksiin kannattaa panostaa.

Jälleen kerran tulee todistetuksi, että Twitteristä on moneksi!

Tallenna