Scription Uusinta-blogi

Tweettaaminen, tai tuttavallisemmin visertely, on Haaviston kirjassa saatu vaikuttamaan ihailtavan helpolta.

Olen Twitterin satunnaiskäyttäjänä sitä mieltä, että palvelu on vaikeasti lähestyttävä. Sitä tuntee huutelevansa kylmään virtuaaliavaruuteen, jossa sosiaaliset verkostot ovat kaikki kaikessa. Sääli vain, jos et satu kuulumaan mihinkään tiettyyn verkostoon.

Haavisto kumoaa tämän ajatuksen ja rohkaisee: kaikki ovat omalla tavallaan kiinnostavia. Sain jälleen kipinän seurata virkeää visertelyä enemmänkin.

Lue koko arvostelu

Piksu-talousblogi

Kirjan luettuani ajattelin, että paljon on tarjolla toimintoja 140 merkin ympärille. Maija Haavisto on tutkinut Twitterin lisäksi tarjolla olevia ulkoisia palveluja, joita tulee tarjolle lisää jatkuvasti. Hakemisto nopeuttaa terminologian omaksumista.

Olen itse opiskellut Twitterin käyttöä ja sovelluksia kantapään kautta ja varhainen käyttäjä joutuu panostamaan paljon aikaa ominaisuuksien ja vaikutusten ymmärtämiseen. Näin käytät Twitteriä kertoo selkeästi ja monipuolisesti, miten palvelun kanssa pääsee sinuksi.

Poliitikot, yrittäjät, keksijät, freelancerit, uutiskirjoittajat, markkinatutkijat, hiljaisten signaalien tutkijat ja itseään maailmanlaajuisesti brändäävät saavat sen avulla nopeasti otteen siitä, miten maailma otetaan haltuun tweetaamalla.

Lue koko arvostelu

Kirjavinkit

“Itse olen käyttänyt Twitteriä jo pari vuotta epäsäännöllisesti, mutta en silti ole ollut perillä ihan kaikesta mahdollisesta. Tämä kirja tosiaan auttoi siihen, että jatkossa saan enemmän sivustosta irti. Vaikka kirjan sisältö useitten tietotekniikkakirjojen tapaan on periaatteessa vanhentuvaa tavaraa, niin Twitterissä ei ole tehty niin isoja muutoksia, että tästä olisi ainakaan vielä tullut käyttökelvoton.”

Lue koko arvostelu

Aamulehti

Näin käytät Twitteriä -kirjasta oli juttua Aamulehden Valo-liitteessä 29.10.2009. Juttu oli tosin kirjoitettu verkossa olevan kirjan sisällysluettelon ja ensimmäisen luvun perusteella, mitä ei mainittu.

Muita kommentteja

[…] havainnollinen, helppolukuinen ja nopeasti omaksuttava teos, jota voi lämpimästi suositella kaikille vähänkään enemmän Twitteristä kiinnostuneille. Kannattaa kuitenkin ensin tutustua itse palveluun, silloin kirjasta saa ehdottomasti enemmän irti!IFPR Blog

Haavisto on todella innostunut Twitteristä, minkä huomaa oppaasta. Se on helppolukuinen ja -tajuinen ja sopii siksi ihan kaikille. Toivoisin kovasti, että Twitteristä tulisi Suomessakin Haaviston kuvaama monialainen, laajasti käytetty työväline, niin kuin se jossain muualla maailmassa jo on. Jaana Huhta – Vihreä vantaalaisuudesta

Kirja on selkeä ja järkeenkäypä eikä yhtään ärsyttävällä tavalla julistava. Siitä iso plussa.verkko-opettajan palapeli

@jjanhone: <3 Näin käytät Twitteriä by @DiamonDie – kirja täynnä hyviä vinkkejä – kiitos!

@Isofia: Just quickly scanned “Näin käytät Twitteriä”. First impression is good, informative and easy to adopt. Well done Maija Haavisto!